Habibi DVB vastgelegd door Stichting N.O.P.!

De Stichting Nederlands Olympiade Paard heeft dressuurpaard Habibi DVB vastgelegd. De topper van amazone Marlies van Baalen blijft daarmee behouden voor TeamNL tot en met de Olympische Spelen in Parijs.


Amazone Marlies van Baalen is met de imponerende vos Habibi DVB de regerend Nederlands kampioen. De combinatie was in 2023 ook lid van het Nederlandse team dat als vijfde eindigde tijdens het Europees Kampioenschap in het Duitse Riesenbeck. Habibi DVB is niet alleen in mede-eigendom van dressuurstal Van Baalen, hij werd er ook geboren. Als Habibi DVB N.O.P. zal Marlies eind mei met haar troef de Nederlandse titel verdedigen.

Naam paard: Habibi DVB
Amazone: Marlies van Baalen (Brakel)
Afstamming: Blue Hors Don Schufro x Johnson
Eigenaar: Dressuurstal van Baalen
Geslacht: Ruin
Geboortejaar: 2012
Stamboek: KWPN

De Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) spant zich al vele jaren in om potentiële Nederlandse teampaarden te behouden voor TeamNL-ruiters. Eigenaren van door het N.O.P. vastgelegde paarden krijgen een financiële tegemoetkoming om hun paarden te behouden voor Nederlandse ruiters. Het realiseren van afspraken met eigenaren van toppaarden is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met sportkoepel NOC*NSF.

Bron: KNHS

Facebook
Email
LinkedIn
WhatsApp