DE GRONDLEGGER VAN DRESSUURSTAL VAN BAALEN

Over Coby van Baalen

Coby van Baalen is de grondlegger van Dressuurstal Van Baalen. Al op jonge leeftijd maakte ze kennis met de verschillende disciplines van de paardensport, maar na haar huwelijk met Arie van Baalen in 1978 specialiseerde zij zich in de dressuur. Coby investeerde in trainingen van de beste leermeesters en uiteindelijk werd Johann Hinnemann haar belangrijkste trainer. Nog altijd zit ze dagelijks met veel plezier in het zadel. Daarnaast begeleidt ze leerlingen met het nastreven van hun sportieve ambities.

Succesvolle carrière

Als amazone werd Coby het meest bekend met de legendarische zwarte dekhengst Ferro, waarmee ze onder andere teamzilver won op de Olympische Spelen in Sydney (2000).

Ook boekte ze vele successen met bijvoorbeeld Ulft, Zonneglans, Pasternak DVB en Ojay DVB. Ze won maar liefst negen medailles op de Nederlandse kampioenschappen senioren en werd individueel tweede in de Wereldbekerfinale in Den Bosch (2000).

Daarnaast is Coby trainer-coach 6 van NOC*NSF, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, oprichtster van de DVB Foundation en ambassadrice van Manege In ’t Biobos te Arnhem (Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten) en van de Prins Willem Alexander Manege (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Amsterdam).

‘Waar een wil is, is een weg’

- coby van baalen