OPGEGROEID MET DE PAARDENSPORT

Over Marlies van Baalen

Dankzij de passie van haar ouders en grootouders voor de paarden en paardensport, groeide Marlies van Baalen op tussen de paarden. Marlies woont met haar gezin op het erf van Dressuurstal Van Baalen en de dressuursport is haar lust en haar leven. Marlies staat aan het roer van Dressuurstal Van Baalen.

Twee Olympische Spelen en vijf Wereldbeker Finales

Marlies vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen van 2004 en 2020 en reed maar liefst negen EK’s bij de jeugd en werd in 2023 Nederlands Kampioen bij de Senioren. Ze rijdt nationale en internationale wedstrijden en coacht verschillende ruiters en amazones. “Het werken met mens en dier geeft ontzettend veel voldoening. Uit elk paard en mezelf het maximale halen, is iedere dag een uitdaging. Tijdens het coachen geef ik dit weer door aan mijn leerlingen.”

Over marlies van baalen

Topsporter en moeder

Marlies heeft, na het behalen van haar VWO-diploma, de opleiding tot ‘Bereiter’ in het Duitse Warendorf succesvol afgelegd. Marlies is getrouwd met Titus de Vries en moeder van dochter Feline. Marlies houdt van yoga, hardlopen, gezond eten en lekker trainen. Daarnaast is ze ambassadrice van Het Paardrijk in Berlicum en van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

‘Geniet van je reis, van je werk en niet alleen van de eindbestemming!’

- marlies van baalen