DVB horses

DVB Youngsters & Breeding

Met meerdere fokmerries uit bewezen sportstammen verzekert Dressuurstal Van Baalen zich van talent voor de toekomst. Op DVB worden jaarlijks meerdere veulens geboren. Deze komen na de opfokperiode bij Van Baalen Farms weer terug naar de sportstal, waarna het longeren en aanrijden worden opgepakt. Zo blijft de hele weg van veulen tot Grand Prix volledig in eigen hand.

Zinni van Wittenstein

Alle lijnen waar bij Dressuurstal Van Baalen mee wordt gefokt, zijn kwaliteitsvolle sportlijnen. De oudste en bekendste daarvan is de lijn van Zinni van Wittenstein, die Arie van Baalen Sr. samen met zijn neef Gerard Vervoorn verder heeft ontwikkeld. Enkele beroemde paarden uit deze lijn zijn Inspekteur (v. Darwin), Habibi (v. Ulft), Elton John (v. Jazz), Finesse (v. Aktion), Pasternak DVB (v. Gribaldi), Nadine (v. TNC Partout) en Zigeuner DVB (v. Gribaldi).

DVB Youngsters & Breeding

Kwaliteitsvolle sportlijnen

In de fokkerij van Dressuurstal Van Baalen is het fokken van een Grand Prix-paard het doel. Daarom wordt er zowel in de merrielijn als bij de hengstenkeuze gekeken naar bewezen lijnen met veel sportaanleg.

Naast de Zinni van Wittenstein-lijn wordt er op Dressuurstal Van Baalen gefokt met de merrielijn van de succesvolle NMK-merrie Davina (v. Johnson – 95 punten in de IBOP), waar het Grand Prix paard Habibi DVB (v. Don Schufro) en de KWPN-goedgekeurde hengst Kaiser DVB (v. De Niro) uit voortkomen. Uit de aangekochte NMK-merrie Erludine (v. Jazz) werd Jacky Kennedy DVB (v. Damsey) geboren.