sportpaarden

Maak kennis met de sportpaarden

Goede prestaties in de ring beginnen bij de kwaliteit van het paard. Maak kennis met de sportpaarden, de DVB Youngsters, eigen fokproducten en verkooppaarden van DVB. Natuurlijk worden ook de grootste sterren uit het verleden niet overgeslagen.

Alle paarden op Dressuurstal Van Baalen krijgen hetzelfde vijfsterren management dat op ieder paard specifiek wordt afgestemd. Ze komen dagelijks buiten, worden getraind door Marlies, Coby of de DVB stalruiters en krijgen altijd het beste voer, strooisel en fysieke begeleiding. Op die manier kunnen ze zo goed mogelijk presteren.

Go Legend

Geboren: 2011
Afstamming: Totilas x Ferro

Go Legend werd geboren in de stallen van de schoonouders van Marlies. Na enkele succesvolle starts in de Lichte Tour stroomde Marlies met Go Legend in 2019 door naar de Zware Tour, waarin zijn talent nog beter tot uiting kwam. Deelname aan de Olympische Spelen in Tokio en het Europees kampioenschap in Hagen maakten van 2021 een sportief topjaar.

Jalila DVB

Geboren: 2014
Afstamming: Sezuan x Johnson

Deze sensibele en kwaliteitsvolle ster merrie is een halfzusje van Habibi DVB en eveneens geboren op Dressuurstal Van Baalen. Jalila is een dochter van Sezuan uit Davina DVB (v Johnson). Als jong paard al zeer talentvol en wordt momenteel door Coby opgeleid tot het hoogste niveau. Jalila is moeder van Omar (v. Hermes), Pasquino DVB (v. For Gold) Rania DVB (v. Le Formidable) en Robespierre DVB (v. All at Once).

Habibi DVB N.O.P.

Geboren: 2012
Afstamming: Don Schufro x Johnson

Gefokt en opgegroeid op Dressuurstal Van Baalen en vernoemd naar Marlies’ vroegere kampioenspaard Habibi! Als jong paard was Habibi DVB al succesvol met het winnen van de Equisport Cup op 4 jarige leeftijd. Later nam hij driemaal deel aan het Wereldkampioenschap Jonge Paarden met Mara de Vries waarna ze hem samen met Coby succesvol opgeleid heeft tot Grand Prix.

Hulana

Geboren: 2012
Afstamming: Ampere x Florencio

Hulana is gefokt door en in eigendom van Emmie Twint. De opvallende verschijning trok op jonge leeftijd de interesse van Coby op de Centrale Keuring in Ermelo waarna ze naar DVB kwam voor verdere opleiding door Marlies. Hulana heeft enkele nakomelingen die opgroeien op Van Baalen Farms.

Jalila DVB

Geboren: 2014
Afstamming: Sezuan x Johnson

Deze sensibele en kwaliteitsvolle ster merrie is een halfzusje van Habibi DVB en eveneens geboren op Dressuurstal Van Baalen. Jalila is een dochter van Sezuan uit Davina DVB (v Johnson). Als jong paard al zeer talentvol en wordt momenteel door Coby opgeleid tot het hoogste niveau. Jalila is moeder van Omar (v. Hermes), Pasquino DVB (v. For Gold) Rania DVB (v. Le Formidable) en Robespierre DVB (v. All at Once).

nancy reagan DVB

Geboren: 2018
Afstamming: Sezuan x Damsey

Uit de zeer succesvolle lijn van Erludine DVB komt deze prachtige zwarte ster merrie. Nancy Reagan heeft de looks en instelling van zowel haar oma Erludine DVB als haar moeder Jacky Kennedy DVB. Uit de deze stam zijn al prachtige sportpaarden gekomen en Nancy Reagan behoort ook zeker in dit rijtje. Nancy Reagan is moeder van Santorini DVB (v. Bloomberg).

Hall of Fame

Ferro

De imposante KWPN-goedgekeurde hengst Ferro (v. Ulft) en Coby kenden een ongekend succesvolle sportcarrière. Toen de hengst acht jaar was, kreeg Coby hem te rijden en ze behoorden al snel tot de absolute wereldtop. Hoogtepunten waren de Olympische Spelen in Sydney, met teamzilver en een individuele vijfde plaats, maar ook de zilveren teammedaille op het EK in Arnhem en het WK in Rome. Niet alleen in de sport, maar ook in de fokkerij is Ferro zeer succesvol.

Pasternak DVB

De op Dressuurstal Van Baalen gefokte Gribaldi-zoon Pasternak DVB imponeerde al op jonge leeftijd met zijn talent op het WK Jonge Dressuurpaarden. Dit bijzondere karakterpaard liep met Coby succesvol in de Grand Prix en stond aan het begin van een prachtige internationale carrière, maar overleed helaas op te jonge leeftijd door een virusinfectie.

Inspekteur

De KWPN-goedgekeurde Inspekteur (v. Darwin) was een ware professor en een echt familiepaard. Hij was het eerste fokproduct van Coby’s vader Jan Dorresteijn. Samen met Marlies behaalde hij fantastische resultaten bij de jeugd, waaronder EK-teamgoud. Dit echte karakterpaard had veel grappige trekjes en is later voor Marrigje van Baalen en andere jeugd de perfecte schoolmaster geweest.

Habibi

Met zijn sterke bewegingen had de door Marian Dorresteijn en Hennie Broekhuizen gefokte Habibi veel talent voor de jeugdproeven. Als hij de ring in mocht, groeide hij altijd nog een stukje extra. Samen met Marlies haalde hij team- en individueel goud op het EK in Hickstead.

Idocus

Snel na Marlies’ jeugdcarrière kwam Idocus op haar pad: de Amerikaanse eigenaresse Christine McCarthy stelde de hengst in Nederland ter dekking bij Team Nijhof en vond in Marlies de juiste amazone. Idocus was een heel sensibel paard, maar toen Marlies hem eenmaal goed kende konden ze samen lezen en schrijven, met als resultaat twee wereldbekerfinales en de Olympische Spelen in Athene.

Kigali

Kigali (v. Wolfgang) begon zijn succesvolle carrière als springpaard en werd daarin wereldkampioen bij de vijfjarigen. Kigali kwam pas op twaalfjarige leeftijd naar Dressuurstal Van Baalen voor de dressuursport. Hij was intelligent en geweldig om mee te werken. Coby leidde hem op naar de Grand Prix en daarna nam ook Marlies nog in het zadel van Kigali plaats. Samen reden ze onder andere de Wereldbekerfinale in Las Vegas.

ojay

De grote Ojay (v. Jazz) kwam pas op latere leeftijd bij DVB en het kostte veel tijd zijn vertrouwen te winnen, vooral qua vervoer. Met veel geduld en tijd is dit allemaal goed gekomen en heeft hij zich in de sport onder meerdere ruiters bewezen. Hij had veel aanleg voor piaffe en passage en haalde samen met Marlies de zilveren medaille op het NK dressuur in 2010, achter Edward Gal en Totilas.

phoebe

De getalenteerde Phoebe (v. Regazzoni) was een paard dat altijd vertrouwen gaf in de ring en ook een heel mooie piaffe en passage in huis had. Met haar behaalde Marlies een medaille op het NK dressuur in 2011. Phoebe kreeg later nog een veulen dat nu ook succesvol in de sport loopt.

Miciano

De elegante Miciano (v. Medici) was in eigendom van Marlies’ toenmalige trainer Johann Hinnemann. De mooie vos had veel aanleg voor alle Grand Prix-oefeningen en liep onder Marlies onder andere de Wereldbekerfinale in Stockholm in 2013, werden in 2014 KNHS indoorkampioen in de Grand Prix en behaalden met het Nederlandse team in 2014 de tweede plaats in de Nations Cup van CHIO Aken.

Trainen bij Dressuurstal van Baalen?

Samenwerken in perfecte harmonie, dat is dressuur! Dit wordt dagelijks nagestreefd door Dressuurstal Van Baalen. En met succes, want Dressuurstal Van Baalen trainde al meer dan honderd combinaties naar een Nederlandse teamplek!