Marlies van Baalen presenteert nieuwe kür op muziek voor toppaard Habibi DVB!


Remy van Kesteren, Karsu en Joost Peters slaan de handen ineen!

TeamNL amazone Marlies van Baalen heeft samen met topharpist en alleskunner Remy van Kesteren, de fenomenale zangeres en pianiste Karsu en de geweldige kür-specialist Joost Peters een bijzondere nieuwe kür op muziek gemaakt voor haar toppaard Habibi DVB, welke tijdens de wereldbekerwedstrijd van Jumping Amsterdam in première zal gaan.  

Marlies: “Habibi DVB is het paard waar ik vorig jaar Nederlands dressuurkampioen mee ben geworden en waarmee ik de kürfinale tijdens het Europees kampioenschap in Riesenbeck heb mogen rijden. Habibi had nog geen eigen kür en dus werd het hoog tijd om daarmee aan de slag te gaan. Nadat we Remy hadden zien spelen tijdens een optreden, hebben we hem benaderd of hij de kür zou willen componeren en hebben we Remy en Joost samengebracht. En thuis zijn wij enorm fan van Karsu, dus ik ben dolgelukkig dat ze allemaal wilden meewerken! Het doel was om een hele bijzondere kür te maken, die op ons lijf geschreven is en waar het publiek van kan genieten. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn!”

Wat de kür bijzonder maakt, is dat het een samenwerking van toptalenten uit verschillende disciplines is, resulterend in een prachtig muziekstuk dat harmonieus, filmisch en krachtig is. Remy van Kesteren heeft de kür gecomponeerd en geproduceerd, in samenwerking met Joost Peters, terwijl de zang verzorgd is door Karsu.

De kür vertelt een verhaal over vriendschap en is een ode aan de samenwerking tussen paard en amazone, waar de toeschouwer wordt begeleid door een mooie choreografie, welke is gemaakt door Marlies en Coby van Baalen. De harp staat centraal en dat is tot op heden een unicum voor een kür op muziek. Professionele blazers, percussionisten en strijkers completeren het geheel.
Marlies: “Er staan dit jaar mooie wedstrijden op de kalender waar ik hoop met Habibi deze kür te mogen rijden. Ik ben Remy, Karsu en Joost ontzettend dankbaar voor hun geweldige samenwerking. Het is enorm inspirerend om hen aan het werk te zien en ik vind het eindresultaat ronduit fantastisch!”

Als alles volgens plan gaat, is de nieuwe kür van Marlies en Habibi DVB op zaterdagmiddag 27 januari te horen in de RAI tijdens de wereldbekerwedstrijd van Jumping Amsterdam.

Facebook
Email
LinkedIn
WhatsApp