Vitamine B(eweging)

Synofit

Zo moeder, zo dochter. Marlies (42) en Coby van Baalen (66) zijn allebei Olympisch Nederlandse dressuurruiters. Hoe zorgen zij ervoor dat ze fit blijven? 

Hoe belangrijk is vitaliteit in jullie leven? 

Coby: “Heel erg. Als dressuur amazone met ook nog eens een eigen bedrijf in paarden moet je een goed uithoudingsvermogen hebben. We werken hier zeven dagen in de week, van vroeg tot laat. Dat red je alleen als je fit en lichamelijk sterk bent. Ook qua wedstrijden. Als je onder druk rijdt, scheelt het veel als je je mentaal en fysiek sterk voelt.” 

Marlies: “Daar ben ik het helemaal mee eens. Dressuur is niet een sport waarvoor je per se een speciaal dieet hoeft te volgen. Maar je merkt al wel snel: hoe fitter, hoe beter. Een gezonde leefstijl geeft mij meer energie en een betere focus. Als de basis goed is, kun je beter presteren.” 

Fit en gezond blijven, hoe doen jullie dat? 

Marlies: “Paardrijden is de basis. Hierbij gebruik je je spieren alleen wat eenzijdig. Om mijn lichaam meer in balans te houden, doe ik al jaren aan krachttraining, hardlopen en yoga. Verder eet ik gezond, met dagelijks veel verse groenten en fruit. Ik top het af met supplementen en vitamines. Die geven mij net dat beetje extra ondersteuning.” 

Coby: “Door veel te lopen en te fietsen onderhoud ik de basis. Verder kook ik iedere dag met gezonde, goede ingrediënten. Ik ben dol op groenten! Ook op tijd naar bed gaan is essentieel. Met voldoende rust heb je zin om op te staan, de dag te plukken en er tegenaan te gaan.” 

Wat doe je nu anders dan vroeger? 

Coby: “Een halve marathon lopen – wat ik vroeger nog weleens deed – zit er niet meer in. Maar inmiddels jog ik zo’n vier keer per week. Het is heerlijk om mijn hoofd leeg te maken en lekker buiten te zijn.”   

Marlies: “Drie jaar geleden heb ik tijdens het rijden mijn rug gebroken. Sindsdien is het voor mij nóg belangrijker om dagelijks mijn yogamat uit te rollen.
Verder ben ik me steeds meer bewust hoe belangrijk het is om je gezondheid holistisch aan te pakken. Naast het sporten ga ik dan ook geregeld naar de fysio of boek een massage.” 

Wat helpt nog meer om soepel te blijven? 

Coby: “Ik gebruik graag de Groenlipmossel Plus van Synofit voor mijn gewrichten, evenals hun Skin Care product. Deze bevat geen parfum en is vet genoeg voor mijn gevoelige en ietwat broze huid. Ideaal.” 

Marlies: “Ook ik zorg goed voor mijn gewrichten, dat is erg belangrijk met het ouder worden. Daarvoor gebruik ik graag de Groenlipmossel Plus van Synofit, evenals de Joint Care. Dat smeert makkelijk en werkt goed bij spierpijn. Weliswaar heb ik nu meer energie dan toen ik twintig was, maar het blijft zaak om goed voor jezelf te zorgen!” 

Author: Lisette Jongerius

Bron: Vitamine B(eweging) – Planet Lifestyle

Facebook
Email
LinkedIn
WhatsApp